قرمز برای فیتوکمیکال
میوهها و سبزیجات قرمز رنگ حاوی فیتوکمیکال هایی هستند که شامل لیکوپن و آنتوسیانین میشود، رنگدانه هایی که دلیل طراوت رنگشان است. خوردن بیشتر زغال اخته، فلفل دلمه ای قرمز رنگ، توت فرنگی، گوجه فرنگی و هندوانه باعث میشود:
- در برابر سرطانهای خاص محافظت شوید.
- خطر ابتلا به دیابت کاهش بیابد.
- خطر دژنراسیون ماکولا و دیگر شرایط مربوط به پیری که روی دید تاثیر میگذارد کاهش پیدا کند.
- بهبود کیفیت پوست
- کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی
- مقابله با رادیکالهای آزاد آسیب رساننده
زرد و نارنجی برای کاروتنوئیدها
بسیاری از غذاهای زرد و نارنجی رنگ حاوی کاروتنوئید هستند، رنگدانه گیاهی که مسئول رنگ زنده آنها است. خوردن هویج، لیمو، انبه، پرتقال و سیب زمینی شیرین میتواند به این روشها باعث افزایش سطح سلامتتان شود:
- محافظت از پوست در برابر خورشید و آلودگی
- بهبود عملکرد ایمنی بدن
- بهبود سلامت چشم و محافظت از دید
- کاهش خطر انواع سرطان
- کاهش خطر بیماری قلبی
- بهبود سلامت مفاصل
سبز برای آنتی اکسیدان ها
کلروفیل، رنگدانه ای که باعث سبز شدن گیاهان میشود، سرشار از آنتی اکسیدانی است که به افزایش سطح سلامت کمک میکند. خوردن غذاهای سبز رنگ مانند بروکلی، کیوی، کاهو، اسفناج و کدو سبز کمک میکند:
- کمک به ترمیم بافت ها
- سم زدایی از بدن
- مهیا کردن آنزیمهای گوارشی
- تجدید انرژی و افزایش قدرت
- کاهش خطر سرطان
- تقویت سیستم ایمنی
آبی و بنفش برای رسوراترول
رنگدانه هایی که مسئول رنگ عمیق آبی و بنفش هستند، سرشار از آنتوسیانین و رسوراترول میباشند. خوردن توت سیاه، بلوبری، بادمجان، آلو، کلم بنفش، این مزایا را برای سلامتتان دارد:
- افزایش طول عمر
- کاهش خطر آلزایمر
- تقویت حافظه
- محافظت از سلولها در برابر آسیب
- کاهش خطر و کند کردن پیشرفت سرطان
- کمک به مقابله با التهاب
سفید برای سلامت کلی بدن
با اینکه به صورت فنی یکی از رنگهای رنگین کمان به حساب نمیآید اما گیاهان سفید رنگ، مزایای فراوانی دارند و برای حفظ سلامت بدن باید به بخشی از برنامه غذایی تان تبدیل شوند. خوردن غذاهایی مانند موز، گل کلم، سیر، سیب زمینی و پیاز این مزایا را دارد:
- محافظت در برابر سرطانهای خاص
- قوی نگه داشتن استخوان ها
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف قلبی
- کمک به کاهش کلسترول
- کاهش التهاب
- کمک به تعادل هورمون ها