عشق به غذاهای تند چه چیزی درباره شما میگوید
تندی معمولا یک طعم و مزه نیست، بلکه واکنش بدن به حس حضور مواد شیمیایی خاص است. مواد شیمیایی موجود در فلفل و دیگر غذاهای تند یک نوع عامل بازدارنده برای بعضی از حیوانات است و برای یک گیاه حکم سیستم دفاعی را دارد. اما برخی انسانها به این حس وابستگی پیدا کرده اند و دوست دارند در غذاهایی که میخورند آن را تجربه کنند. برخی افراد احساس سوختن دهان را دوست دارند!
عشق به غذاهای تند چه چیزی درباره شما میگوید
جالب اینجاست که به تازگی محققان دریافته اند که این علاقه به تندی به برخی خصوصیات فردی نیز مربوط میشود. اگر تندی این غذاها را دوست دارید ممکن است کسی باشید که به دنبال هیجان است. افرادی که غذاهای تند را دوست دارند به احساس سوزش یک ترکیب به نام کپسایسین تمایل دارند، که وقتی خورده میشود مقداری احساس درد را در فرد به وجود میآورد. فلفلها معمولا با حس تندی همراه هستند چون حاوی کپسایسین بالایی هستند.
در یک تحقیق که توسط موسسه کیفیت و عملکرد غذاها انجام گرفت محققان گفتند شاخصهای بسیاری وجود دارد که روی علاقه به غذاهای تند تاثیر میگذارد. اعم از تأثیرات اجتماعی و فرهنگی، تعداد دفعاتی که در معرض کپسایسین قرار گرفته اید، تفاوتهای فیزیکی در احساس تندی و صفات شخصیتی یک فرد.
این تحقیق همچنان نشان داد افرادی که مکرر به دنبال استفاده از فلفل قرمز هستند هیجان خواهند، و یا به دنبال احساسی جدید و پیچیده هستند، این موارد نظریه محققان درباره تاثیر خلقیات فرد روی دوست داشتن یا نداشتن تندی را ثابت میکند. خوردن فلفل در کنار طعم ماجراجویانه ای که به غذا میدهد برای سلامت نیز مزایایی دارد.
در یک تحقیق که در سال 2014 انجام گرفت مشخص شد، ترکیبات سالمی در غذاهای تند وجود دارد، یعنی فلاونوئیدها، که مانند آنتی اکسیدانها عمل میکنند و خطر بروز بیماریهای مزمن را کاهش میدهند. کپسایسین به طور گسترده در ارتباط با کاهش خطر ابتلا به سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. این خاصیت حتی اگر سرطان در سطح پایین یا متوسط خود نیز باشد همچنان تاثیر دارد.
تحقیقات بسیاری از مزایای فلفل خبر داده اند، البته در صورتی که میزان استفاده بالا باشد. پس اگر میخواهید از این ویژگیها برخوردار شوید بهتر است راهی پیدا کنید تا این نوع غذاها را وارد برنامه خود کنید. اگر از تندی پرهیز میکنید اما میخواهید سطح متوسطی از غذاهای حاوی کسپایسین را امتحان کنید، میتوانید فلفلهای شیرینتر مانند، آناهایم، آنچو، و فلفل دلمه ای را استفاده کنید. با استفاده از سسهای تند نیز میتوان سوزانندگی غذا را بالا برد. اگر این فلفلها و سسهای متوسط نیز برایتان خیلی تند بودند، کار خود را با مقدار اندکی شروع کنید و کم کم مقدار استفاده را افزایش دهید، تحقیقات نشان داده اگر به مرور مصرف غذاهای تند را افزایش دهیم میتوانیم به مرور به آنها عادت کنیم و بیشتر لذت ببریم.
به خاطر داشته باشید همیشه میتوانید به غذا تندی اضافه کنید اما نمیتوانید زیاده روی کنید. فلفلهای بسیار تند مانند فلفل هندی یا فلفل تند تایلندی تنها مخصوص کسانی است که واقعا عاشق تندی هستند و با آن خو گرفته اند.
کپسایسین موجود در این فلفلها از سطح عادی و متوسط بسیار بالاتر است. معمولا کسانی که به دنبال هیجان و تجربهی احساسات شدید هستند به دنبال این نوع غذاهای فوق العاده سوزاننده میروند.
پس ابتدا میزان علاقه و عادت خود به غذاهای تند را در نظر بگیرید و سپس مقدار مناسب را انتخاب کنید تا هم از غذای خود لذت ببرید و هم بدن را میهمان فواید آن بکنید.(دکتر کرمانی)