کاهش جرایم فضای مجازی امری همگانی است
سرهنگ محسن محمودی در جهت حساس نمودن بانکها به امور پیشگیری و آگاهسازی در زمینه جرائم سایبری در جلسه تعاملی با نمایندگان بانکهای استان آذربایجانشرقی گفت: کاربرانی که اطلاعات کافی در خصوص فضای سایبر و تهدیدات آن ندارند به جهت سهل انگاری و ساده انگاری در دام مجرمان سایبری گرفتار میشوند که یکی از راهکارهای آن بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی و فضای مجازی است.
این مقام انتظامی افزود: جرائم مالی در حوزه سایبری بیشترین قربانیان را به خود اختصاص داده، به گونهای که کاربران ناشی و کم اطلاع به راحتی در دام کلاهبرداران سایبری در جرائمی مثل فیشینگ، اسکیمر، کیلاگر و... گرفتار میشوند و علل وقوع آن نیز سهل انگاری و کم اطلاعی کاربران است. چرا که کارت و رمز خود را در اختیار دیگران قرار میدادند.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از موضوعات اثر گذار تسریع در روند رسیدگی به خواستهها و پروندههای قضایی، تسریع در پاسخ دهی به استعلامات بوده و با توجه به فراوانی جرایم مالی و اقتصادی در استان، نقش بانکها و شرکتهای تابعه در این خصوص پررنگتر میباشد.
رئیس پلیس فتا آذربایجانشرقی با اشاره به آمار و ارقام مربوط به جرایم مالی پروندههای متشکله در فتا استان خاطرنشانکرد: کاهش جرایم فضای مجازی را امری همگانی دانسته و بر اهتمام بانکها و شرکتها، در امر پیشگیری و آگاهسازی و توجه ویژه به اجرای دقیق دستورات قضایی مرتبط با استعلامات در کمترین زمان ممکن تاکید نمودند .
شایان ذکر است در این جلسه مقرر گردید: با توجه به اینکه آگاهسازی نقش تاثیر گذاری در امر کاهش جرایم دارد. با همکاری پلیس فتا نسبت به تهیه محصولات اطلاع رسانی (تولید برشور- بنر و...) اقدام و در اختیار مردم و ذینفعان قرار گیرد. همچنین پلیس فتا جهت برگزاری جلسات آگاهسازی ویژه کارکنان بانکها اعلام آمادگی نمود
برگزاری یک همایش بانکداری الکترونیک با همکاری و حضور مسئولان استانی جهت بررسی چالشها و موانع موجود و راهکارها برطرف ساختن آنها از دیگر مصوبات این جلسه بود.
وی در پایان گفت: در صورت بروز مشکلات در فضای سایبری، پلیس فتا آمادگی مقابله با جرائم رایانهای را دارد و از عموم مردم درخواست داریم در صورت مواجهه با جرائم رایانهای مراتب را سریعاً به وب سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.irبخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.