یکشنبه ۲ دی سال ۱۴۰۳

چرا فشار خون بالا در جهان رو به افزایش است؟

تجزیه و تحلیل جدیدی در نشریهAmerican Medical Association منتشر شده است که بر اساس اطلاعات بیش از 8 میلیون نفر از 154 کشور جهان که در 844 مطالعه حاضر بوده اند، شکل گرفته و نشان می‌دهد مشکل فشار خون بالا موضوعی جهانی بوده و دارای پیامدهایی جدی است.

پژوهشگران به طور ویژه بر یک خوانش فشار خون که به نام فشار سیستولیک شناخته می‌شود، علاقمند هستند. این شاخص میزان فشار در رگ‌های خونی را هنگام تپش قلب اندازه گیری می‌کند. این عدد می‌تواند در بزرگسالان مسن‌تر به سرعت افزایش یابد.

اگرچه داروهای فشار خون به طور معمول تا زمانی که این شاخص به 140 میلیمتر جیوه نرسد، استفاده نمی‌شوند، پژوهشگران قصد داشتند رابطه بین سطوح پایین‌تر و پیامدهای منفی برای سلامت را بررسی کنند. به گفته دکتر گرگوری روث، یکی از مولفان مطالعه و استادیار در بخش قلب و عروق دانشگاه واشنگتن، ما فکر می‌کنیم اندازه گیری سلامت از دست رفته در بازه بین 115 و 140 میلی گرم جیوه مهم است، اگرچه از این مساله اطلاع نداریم که تجویز داروهای کاهش فشار خون می‌توانست برای تمامی آن افراد مفید باشد یا خیر.

تعداد افراد مبتلا به فشار خون سیستولیک بالا طی 25 سال گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. به گفته روث، ما دریافتیم 3.5 میلیارد نفر در سراسر جهان از فشار خون به اندازه کافی بالا برای مواجهه با برخی خطرات برخوردار هستند و 870 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند.

فشار خون سیستولیک افزایش یافته یکی از عوامل پیشرو منجر به مرگ‌های قابل پیشگیری در سال 2015 بوده است و با آمار مرگ و میر بیش از 10 میلیون نفر پیوند خورده بود که 1.4 برابر بیشتر از آمار سال 1990 بوده است.

کشورهایی با جمعیت بسیار زیاد - به ویژه چین، هند، روسیه، اندونزی و آمریکا - بیشتر سلامت خود را به واسطه فشار خون بالا از دست می‌دهند. البته فشار خون سیستولیک افزایش یافته خطری است که تقریبا هر جامعه ای را در جهان تهدید می‌کند. بخشی از مشکل از آنجا ناشی می‌شود که داروهای کاهش فشار خون به رغم کارآمد بودن، برای بسیاری از مردم مبتلا به فشار خون بالا به اندازه کافی در دسترس و ارزان نیستند.

مطالعه اخیر به شواهد جدیدی افزوده شده است که نشان می‌دهند خوانش‌های فشار خون حتی پایین‌تر از دستورالعمل‌های توصیه شده ممکن است مفید باشند. مطالعه ای که در سال 2015 انجام شد، نشان داد افرادی که فشار خون سیستولیک خود را پایین‌تر از 120 نگه می‌دارند، در مقایسه با افرادی که فشار خون آنها تا محدوده توصیه شده 140 است، نرخ‌های پایین‌تر مرگ و میر مرتبط با مشکلات قلبی و همچنین مرگ زودرس به هر دلیلی را نشان می‌دهند.

هر فردی برای درمان فشار خون سیستولیک افزایش یافته نیاز به مصرف دارو ندارد. این امکان وجود دارد تا فشار خون را به طور طبیعی از طریق ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی، ورزش و وزن کاهش داد. نکته مهم این است که در مراحل اولیه به فشار خون خود توجه داشته باشید. فشار خون افزایش یافته می‌تواند به از دست رفتن سلامت حتی در سنین جوانی منجر شود.



پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*