چگونه کلیههای سالمی داشته باشیم؟
حیدر کوثری پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه یکی از مهمترین دستگاههای گوارش بدن کلیه است، گفت: از مهمترین علایم بیماری کلیوی عفونت و تشکیل سنگ در این عضو حیاتی بدن است.
این پژوهشگر طب سنتی تکرر و سوزش ادرار را یکی دیگر از نشانههای بیماری کلیوی خواند و اظهار داشت: کلیهها هر یک ساعت 40 لیتر خون را تصفیه میکنند.
وی با بیان اینکه جداسازی مواد مفید و مضر از وظایف این دستگاه گوارشی است، تاکید کرد: مصرف مواد غذایی شور، تند، ترش، چرب و سرخ کردنی، نوشابه، پیتزا، ساندویچ و شیرینیجات کلیهها را تحریک میکند.
کوثری با بیان اینکه میوه زغال اخته کلیهها را ضدعفونی میکند، افزود: آنزیم موجود در آناناس باعث بهبود التهاب کلیهها میشود.
به گفته وی، مبتلایان به نارسایی کلیوی میتوانند با انجام نرمشهای روزانه، استفاده از پتوی ضخیم و نوشیدنیهای گرم بیماری خود را کاهش دهند.
به گفته این پژوهشگر طب سنتی، مصرف مواد غذایی همچون عسل، گندم، سبزیجات، برگه زردآلو، لیموشیرین و روزانه 7 لیوان آب باعث سلامت کلیه میشود.
وی درباره گرم نگه داشتن کلیهها در فصل سرد زمستان گفت: مصرف آب یخ و در معرض قرار گرفتن باد سرد بیماریهای کلیوی را تشدید میکند.
وی بیان کرد: بیماری کلیوی در زنان روستایی که کمر خود را با چادر میبندند و گرم نگه میدارند نسبت به سایر زنان کمتر است.
این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه یکی از مهمترین بیماریهای کلیه کم خونی است، تاکید کرد: مصرف دمنوش بابونه و دارچین در فصل سرد زمستان باعث گرم شدن و بهبود کلیهها میشود.