به گفته محققان، علتی که به ذخیره سازی کلسترول در طول زمستان کمک میکند، فقدان سنتز ویتامین D ناشی از نور خورشید است. کاهش نور خورشید بدن را به ذخیره کلسترول بیش از حد معمول به عنوان یک اقدام محافظ هدایت میکند. این تغییر در سطح کلسترول میتواند منجر به پیشرفت بیشتر بیماری کبد چرب در زمستان شود.
راویندر پالسینگ، در این باره میگوید: «تمرین بدنی بهترین راه برای جلوگیری از چاقی و دیابت است که به نوبه خود کمک میکند تا کبد از آسیب دیدن حفظ شود. با ورود به ماههای زمستان ارتباط بین کلسترول بالا و بیماری کبد چرب بیشتر آشکارمی شود. سطح کلسترول در طول ماههای زمستان بیشترین میزان و در طول ماههای تابستان کمترین است. استدلال در مورد تاثیر تنوع فصلی در سطح کلسترول خون نامشخص است، به ویژه که تفاوت معناداری در رژیم غذایی وجود ندارد.»
چند آمار پزشکی نشان میدهند که ۸۰ درصد افرادی که چاق بوده یا مبتلابه دیابت هستند، در طول زمستان بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای کبدی قرار میگیرند و ۲۰ درصد باقیمانده از کبد چرب غیرالکلی (NAFL) رنج میبرند.
سان جیسینگنگ مدیر جراحی HPB و پیوند کبد در بیمارستان فوق تخصصیBLK در این باره میگوید: «کبد، مسئول از بین بردن سموم بدن است. مصرف زیاد سیر به کبد کمک میکند تا آنزیم هایی که سموم را از بدن دفع میکنند، به فعالیت درآیند. همچنین دارای میزان بالایی از ترکیبات طبیعی مانند سلنیوم و آلیسین است که کبد را تمیز میکنند. کاتچین، آنتی اکسیدان موجود در چای سبز، دارای خاصیت حذف سموم و بهبود عملکرد کبد است. کاهو، اسفناج و چغندر، اثر مواد شیمیایی را از بین برده و بهترین راه برای سم زدایی کبد هستند.»
به گفته محققان، کلسترول بیش ازحد برای بدن مضر است و باعث روز مشکلات سلامت میشود، رگهای خونی را مسدود کرده و گردش خون به ارگانهای مختلف بدن از جمله قلب، کلیه، مغز و اندام را محدودمی کند. کلسترول اضافی به عنوان چربی در کبد انباشته شده و باعث کبد چرب و بیماریهای مرتبط با آن میشود.