بهبود حافظه سالمندان با رایحه رزماری
به گزارش پایگاه اینترنتی هلث نیوز لاین، بادام، گردو، اسفناج، زغال اخته،
ماهی، تخم آفتابگردان و سایر مغزها، حبوبات و سبزیجات سبز مواد غذایی فوق
العادهای هستند که در تقویت حافظه نقش موثری دارند و سبب ارتقای ظرفیت فکر
کردن و افزایش عملکرد مغز میشوند.
با این حال، محققان روشهای دیگری برای بهبود حافظه یافته اند و گیاه رزماری را در بهبود حافظه موثر میدانند.
هنگامی که بوی رزماری را استشمام میکنید، ترکیبات آن از طریق ششها وارد
خون و سپس پیام آن به مغز ارسال میشود، قسمتی که به واقع در شیمی مغز
میتواند موثر باشد.
برای مشاهده اثر رایحه رزماری بر عملکرد حافظه سالمندان، محققان در مجموع
۱۵۰ نفر بالای ۶۵ سال را به طور اتفاقی در سه اتاق قرار دادند که سرشار از
رایحه رزماری، اسطوخودوس و یا بدون رایحه بود.
سالمندان پس از ورود به اتاقهای اختصاص یافته به آنها، در آزمونی برای
ارزیابی عملکرد حافظه شرکت کردند و سپس بررسی دادههای جمع آوری شده نشان
داد که نتایج آزمون حافظه افراد مسن در اتاق سرشار از عطر رزماری بسیار
بهتر از همتایان آنها در دو اتاق دیگر بود.
همچنین براساس این تحقیق، رایحه رزماری و اسطوخودوس به ترتیب سطح هوشیاری و
آرامش را در دو گروه از شرکت کنندگان در قیاس با گروه سوم افزایش داد.
بر اساس یافتههای این مطالعه، در اتاقی که رایحه رزماری پخش شده بود، نمرات تست حافظه سالمندان بازنشسته ۱۵ درصد افزایش داشت.
لورن بوسی دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه نورتامبریا گفت: این یافتهها
موید مطالعات قبلی است و نیز نشان میدهد که رایحه روغن رزماری میتواند
عملکرد شناختی را در بزرگسالان سالم افزایش دهد.
وی در عین حال متذکر شد که تعیین مزایای بالقوه عطرهای رزماری برای تمام طول عمر نیاز به تحقیق بیشتری دارد.
این مطالعه در کنفرانس سالانه انجمن روانشناسی انگلیس در ناتینگهام ارائه شد.