دوشنبه ۲۴ دی سال ۱۴۰۳

رسانه ها، خلاء های فرهنگی را شناسایی کنند

سومین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی، همزمان با بیست و دوم بهمن ماه امسال در بوستان گفتگو آغاز به کار کرد. همین نمایشگاه، باعث شد تا از کارشناسان و متخصصین فعال در این عرصه بخواهیم تا از نحوه کار کردن در فضای رسانه‌ای کشور و تحت عنوان جبهه انقلابی سوال کنیم. « شهروز افخمی » عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: هم اکنون کشورمان در مواجهه با جنگ نرم است و ضرورت هم افزایی بیشتر رسانه ای خصوصا در بین رسانه‌های جبهه انقلاب، برای وارد کردن هجمه علیه سیاست‌های دشمنان انقلاب و میهن عزیزمان محسوس‌تر شده است.

افخمی با بیان اینکه بین دشمنان انقلاب اسلامی کشورمان تفرقه وجود دارد اما علیه حق، جبهه ای واحد تشکیل داده اند و به صورت یک هیاهوی تبلیغاتی فعالیت می‌کنند، گفت: آنها علیه مردم عزیزمان کار و فعالیت‌های گوناگونی انجام می‌دهند و ما نیز باید از همان طریق اقداماتی به نفع خودمان انجام دهیم؛ به عبارتی دیگر ما هم در مقابل جبهه دشمن باید جبهه تشکیل دهیم و در راه مقابله باید برای رو کردن دست دشمنان، نشان دادن برنامه هایشان و غیره از هیچ تلاشی دریغ نکنیم زیرا اگر هر کسی بخواهد حرف خودش را بزند یا به آنچه که دشمن می‌گوید توجه نداشته باشد، به موفقیت دشمن کمک کرده است.

وی با تاکید بر اینکه آشنایی مناسب رسانه‌های جبهه فرهنگی انقلاب با رسانه‌های نوین در فضای مجازی می‌تواند حقانیت عرصه ارزش‌های انقلاب را در مقابل جبهه معارض ثابت و نشان دهد، تصریح کرد: از این ابزارها باید به نحو احسن و حرفه ای استفاده شود. در قرآن کریم ذکر شده برای ترساندن دشمنان خدا و دشمنان مسلمانان باید همه امکانات فراهم شود و مسئولان، مسئولیت دارند که بستر آن را فراهم کنند لذا بروز آسیب‌های جنگ نرم بیشتر در فضای مجازی است که تمام سطح زندگی افراد، جامعه، نگرش ها، موعات اجتماعی مانند ازدواج، طلاق‌ها و غیره را تحت تاثیر قرار داده و به عبارتی دیگر نفوذ کرده است؛ باید برای مقابله با این آسیب‌ها در همه موارد از رسانه‌ها کمک گرفته تا بتوانیم در گام اول به مقابله با آنها بپردازیم و در گام دوم حرکت تهاجمی علیه آنها داشته باشیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی-رسانه ای می‌توانند موجب رسیدن به راهکار برای مقابله با پروژه نفوذ فرهنگی و غیره شوند، افزود: در گام اول باید مخاطب شناسی شود  و آن وقت اقدام‌ها برای مخاطبین مختلف که ذائقه‌های گوناگونی دارند انجام شود. در عین حال باید کار کارشناسی و کیفی صورت بگیرد.

افخمی تاکید کرد: وقتی دشمن بخواهد کاری را علیه کشوری انجام دهد، آن کشور را از همه ابعاد تحت فشار و تهاجم قرار می‌دهد لذا برای مقابله با تهاجم‌های فرهنگی دشمنان علیه کشورمان ما هم باید فرهنگ ارزشی خود را در جاهای مختلف نشان دهیم تا آنها نیز بر مبنای اینکه ملتی غیور و استوار در ایران وجود دارد تحت فشار قرار بگیرند. در این میان باید برای نسل کودک و جوان کشورمان نیز موضوعات مختلفی در این زمینه را مطرح کنیم تا در ذهن افراد نقش ببند زیرا تکرار ارزش‌های انقلابی می‌تواند کمک شایانی در مقابله با نفوذ فرهنگی و جنگ نرم دشمنان کند.

وی با بیان اینکه خلاهای جدی فرهنگی - رسانه ای در رسانه‌های کشور وجود دارد و برگزاری نمایشگاه هایی نظیر نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی می‌تواند تا حدودی آنها را پوشش دهد، ادامه داد: این پوشش اگر صد درصد هم نباشد می‌تواند بخش قابل توجهی را پوشش دهد و هم می‌تواند از بروز خلاء‌ها پیشگیری کند؛ در این میان اگر قرارگاهی فرهنگی برای این موضوعات داشته باشیم می‌توان با آنها مقابله نیز انجام داد، البته به شرطی که این قرارگاه فعال بوده و اقدام کارشناسی رو به جلو داشته باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی رفع دغدغه‌های فرهنگی مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی ) را مهم دانست و اظهار کرد: دراین زمینه رسانه‌های جبهه انقلاب می‌توانند نقش موثری را اجرا کند؛ البته همه باید خود را تنها مخاطب رهبر انقلاب بدانند، برنامه ریزی و حرکت کنند. دولت باید اجرای کلان برنامه‌ها را بر عهده داشته باشد و با ابزارهایی که دارد خللءها را شناسایی کند، اگر خود دولت به تنهایی وارد بخش اجرایی شود به نتیجه نمی‌رسند لذا بخش خصوصی و دولت هر دو در کنار هم می‌توانند به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنند. مسئولان باید هدفمند کار کنند و رصد مستمری از جهت گیری و موضع گیری مخالفان، شبهات مطرح شده در مورد ارزش‌ها و هم چنین سایر شرایط داشته باشند.

افخمی ضمن اشاره به اینکه در فضای رسانه ای همیشه گرایش‌ها و معضلاتی وجود دارد که رسانه‌های جبهه  انقلاب می‌تواند موجب برطرف شدن آنها شوند، گفت: یکی از ابزارهای خوب برای این کار شبکه‌های مجازی هستند که بدون هزینه و به راحتی مطالب را به دیگران منتقل کند ولی اگر این خلاء‌ها با ارائه محتوای مناسب پر نشود، برای دشمنان جای نفوذ و برنامه ریزی گذاشته ایم.

وی خاطرنشان کرد: به نظرم چنین نمایشگاه هایی در جهت اصلاح رفتار و گرایش‌ها در فضای مجازی خیلی تاثیر گذار هستند اما به شرطی که زمان بیشتری داشته باشند و برای استفاده از محتواهای تولید شده اطلاع رسانی‌های مختلف صورت بگیرد. شخصا چند بار مواجه شدم با این نمایشگاه‌ها و مشاهده کردم که کیفیت و کمیت خوبی داشتند و تنوع، اثر گذاری، دقت و توجه خوبی در کار فعالان این عرصه وجود دارد.


پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*