چهارشنبه ۲۶ دی سال ۱۴۰۳

این مار جوانان را نیش می‌زند

حشیش یا ماری جوانا از نمونه موادی است که پس از مصرف آن،فرآیند انتقال پیام‌های عصبی با سرعت بسیار بالایی همراه می‌شود.

حمید آملی،کارشناس و متخصص ترک اعتیاد و مددکار اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران،اظهار داشت:حشیش نوعی از آرام بخش خفیف است که مصرف آن با آرامش مقطعی،خواب عمیق و آرام همراه می‌شود.

وی افزود:به دلیل خاصیت تحریکی این مواد و اثر مستقیم آن بر سلول‌های عصبی مغز،بعضا با نوعی توهم،اوهام و خیالات در فرد مصرف کننده همراه می‌شود.

این مدکار اجتماعی عنوان کرد:ماده مذکور به دو روش استعمال از طریق دود و خوراکی مصرف می‌شود و به اشکال گوناگون همچون برگ خشک شده گیاه که عموما با تنباکو مخلوط می‌شود و همانند سیگار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود:روش دیگر مصرف آن نیز از طریق پخت با برخی از غذاها است که در هر دو مورد با چسبیدن به سلول‌های مغزی به بدن و سیستم اعصاب آسیب می‌رساند.

آملی گفت:عناصر موجود در حشیش یا ماری جوانا،بر روی تحریک سلول‌های مذکور و پالس‌های عصبی در احساس لذت،حافظه،تمرکز و درک از زمان در فرد مصرف کننده تاثیر می‌گذارد.

وی افزود:تاثیرات استعمال حشیش بعد از مدت کوتاهی در بدن ظاهر می‌شود و با کلید خوردن یک خط سیر تحریک از نقطه کف یا صفر با سرعت بالایی به نقطه 100  یا حداکثری می‌رسد و پس از مدتی ایستایی در این درجه تحریکی با افت و کاهش همراه می‌شود.

این مددکار اجتماعی و متخصص ترک اعتیاد عنوان کرد:عوارض و تبعات این ماده،بسیار خطرناک و مخرب است و به تدریج چنان فرد از لحاظ روحی  به آن وابسته می‌شود که همواره دغدغه ذهنی او به تهیه و تامین این مواد برای مصرف،معطوف و متمرکز می‌شود.

**اثرات مخرب حشیش

آملی در تشریح تبعات و عوارض ماری جوانا گفت:متاسفانه برخی از جوانان گمان می‌کنند به دلیل ریشه گیاهی (شاهدانه)این مخدر،عوارض و تبعات خاصی در پی مصرف آن وجود ندارد و به اصطلاح از موادی محسوب می‌شود که وابستگی و اعتیادی را ایجاد نمی‌کند.

وی افزود:مصرف دائمی حشیش،خطر بروز اختلالات روانی را تا 100 درصد افزایش می‌دهد و در موارد حاد می‌تواند به شیزوفرنی تبدیل شود.

این مدکار اجتماعی عنوان کرد:مطالعات و پژوهش‌های کارشناسان موید این امر است که افرادی که با بیماری‌های روحی،روانی و اختلالات ذهنی مواجه هستند در صورت استعمال و استفاده از این مواد به مرور با مشکلات فزاینده ای مواجه می‌شوند و کسالت‌های روحی و روانی آنها به نحوی دو چندان تشدید خواهد شد.

وی افزود:برای کسانی که دچار مشکلات قلبی هستند،مصرف ماری جوانا باعث افزایش فشار خون و ضربان  قلب می‌شود.

آملی گفت:خستگی،بی قراری،بی انگیزگی،کاهش تمرکز و افت در توانایی یادگیری و ثبت وقایع کوتاه مدت در مغز از تبعات این ماده شوم و خطرناک است.

وی عنوان کرد:اختلال در کیفیت اسپرم‌ها و جلوگیری از تخمک گذاری زنان و آسیب رسیدن به جنین از تبعات مصرف حشیش در خانم‌ها خواهد بود که این امر حاکی از آسیب پذیری مضاعف زنان در مقابل این ماده محرک است.

آملی گفت:معتادان به حشیش پس از مدتی با مقاومت بدن خود در مقابل این مواد مواجه می‌شوند و برای حصول نئشگی و تجربه لذت ابتدایی،باید دوز مصرفی خود را افزایش دهند که این عامل باعث وابستگی عمیق‌تر به این مواد می‌شود.

این کارشناس ترک اعتیاد عنوان کرد:در صورتی که فرد مصرف کننده نتواند میزان کافی مواد مصرفی خود را تامین کند یا به هر دلیلی به مغز برساند،با علائم خماری روبرو می‌شود که نشانه‌های این وضعیت مواردی همچون حرص و ولع مصرف،مشکلات و اختلالات در خواب،کاهش وزن،عصبانیت،پرخاشگری،بی قراری و...را در بر می‌گیرد.

آملی در پایان در تشریح شیوه ترک این مواد خانمانسوز گفت:آنچه که در ترک و قطع مصرف این مواد حائز اهمیت  است،پیگیری اقدامات روان درمانی برای کنترل احساسات و تمایلات فرد برای مصرف است.

وی افزود:با توجه به تاثیرگذاری مستقیم این ماده در فرآیند کارکرد مغز،باید اقدامات روحی و روانی لازم در مقطع ترک و دوران پایداری ترک و پس از مصرف مدنظر قرار گیرد در غیر اینصورت احتمال بروز لغزش مجدد برای گرایش به مصرف  این مواد بسیار بالا است.

پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*