سالمندان از این روغن استفاده کنند!
نتایج مطالعه ای که در مجله نورولوژی امریکا به چاپ رسیده است، نشان میدهد
که مصرف روغن زیتون از سکته مغزی در افراد مسن پیشگیری میکند. سرپرست این
تیم تحقیق که در فرانسه انجام شده است، مغتقد است باید توصیههای تغذیه ای
جدیدی برای پیشگیری از سکته مغزی در افراد 65 سال و بالاتر تدوین گردد. او
اضافه میکند که سکته مغزی در افراد سالمند بسیار شایع است و استفاده از
روغن زیتون یک روش آسان و کم هزینه برای پیشگیری از این اتفاق میباشد.
برای انجام این مطالعه، پرونده پزشکی 7625 فرد 65 سال و بالاتر در سه شهر
فرانسه مورد بررسی قرار گرفت. افراد شرکت کننده هیچ گونه سابقه سکته مغزی
نداشتند. میزان مصرف روغن زیتون در این افراد در سه گروه طبقه بندی شد: عدم
مصرف، مصرف متوسط و مصرف بالا. این افراد از روغن زیتون تصفیه نشده و خالص
استفاده مینمودند. بعد از 5 سال، 148 مورد سکته مغزی به ثبت رسید.
بعد از بررسی رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی، شاخص توده بدن و سایر عوامل
خطرساز سکته، نتایج نشان داد در افرادی که به طور منظم و مداوم از روغن
زیتون برای آشپزی و همچنین به عنوان سس سالاد استفاده کرده اند، خطر سکته
مغزی در مقایسه با عدم مصرف کنندگان این روغن، 41 درصد کمتر است.
روغن زیتون دارای اثرات محافظتی در برابر بسیاری از عوامل خطرساز بیماریهای قلبی- عروقی از جمله دیابت، فشارخون بالا، کلسترول بالا و چاقی میباشد. محققان معتقدند اینکه کدام ماده موجود در این روغن دارای این اثرات
مفید میباشد، تاکنون به درستی مشخص نشده است، اما میتوان اثرات غیر
مستقیم این روغن همچون ایجاد طعم بهتر در غذاهای سالم مثل سالاد سبزیجات را
نیز در بروز اثرات سودمند آن موثر دانست.