پنج شنبه ۲۷ دی سال ۱۴۰۳

شبکه های اجتماعی در تسخیر اربعین

اگرچه دوربین‌های تلویزیونی و خبری رسانه‌های حرفه ای جهان همچنان مهر سکوت و بی خبری را در قبال مراسم عظیم اربعین حسینی بر لب زده اند اما در مقابل زوار حسینی به عنوان خبرنگاران افتخاری امام حسین (ع) با نشر گسترده برش‌های ویدئویی و تصاویر و نوشته‌های خود، شبکه‌های اجتماعی را در این ایام در قبضه مراسم اربعین و نام مبارک اباعبدالله الحسین (ع) در آورده اند.
به گزارش ایرنا ،با مراجعه به سایت‌های معروف در فضای مجازی، مانند 'فیسبوک'، 'توییتر' و 'یاهو' در ایام اربعین حسینی کمتر اتفاق می‌افتد که در حین گشت و گذار در صفحات این شبکه‌ها به برش ویدئویی یا عکسی از اربعین حسینی که بخشی از خدمتگزاری خالصانه و عشق و ارادت زائران را به اباعبدالله الحسین(ع) نشان می‌دهد، برنخورید.
به چند نمونه از این فیلم‌ها و عکس هایی که خبرنگاران غیرحرفه ای اربعین امام حسین (ع) که در حین پیاده روی به سمت کربلای معلا به صورت تصادفی گرفته اند و برخی از تصاویر متعلق به خارج از مرزهای نامتعارف شیعیان است، اشاره می‌شود.

پیرمردی قد خمیده، سه روز در راه
یک برش ویدئویی گرفته شده با تلفن همراه، پیرمرد قد خمیده از اهالی استان مرزی میسان در شرق عراق را نشان می‌دهد که سه روز است با قدی تاخورده و پایی تاول زده به سمت مرقد مطهر امام حسین (ع) گام برمی دارد.
وقتی از او سوال می‌شود که کجا می‌رود با عشق و لبخند می‌گوید : 'به سمت آقایم حسین(ع)، ریحانه رسول خدا (ص) می‌روم.'
این ویدئوی کوتاه بالغ بر 191 هزارو 888 بار مشاهده شده است و پیرمرد تقریبا 80 ساله که سال گذشته نیز در همین مسیر جاده بین نجف - کربلا توسط زائران از او فیلم گرفته شده بود، می‌گوید، از العماره مرکز میسان با خودرو به شهر 'شوملی' در 100 کیلومتری شرق شهر نجف اشرف آمده و اکنون سه روز است که به سمت نجف پای پیاده راه می‌رود و بعد از زیارت مرقد امیر مومنان علی (ع) به سمت کربلا برای زیارت امام حسین (ع) می‌رود.

 هیاتی که تداعی کننده باغ‌های معلقه است
تعدادی از اهالی سماوه مرکز استان المثنی در 155 کیلومتری جنوب نجف در ابتکار جالبی با تشکیل یک هیات مذهبی همانند باغ‌های معلقه، انواع میوه‌ها را به شاخ و برگ هایی دست ساز متصل کرده و هیات به نوعی طراحی شده که زائران در مسیر حرکت خود، وارد این باغ دست ساز شده و می‌توانند از انواع میوه هایی که می‌خواهند بردارند.
این ویدئو که چند روزی است روی صفحات فیسبوک گذاشته شد، تاکنون 150 هزار و 502 بار از سوی کاربران مختلف مشاهده شده است.
 
هیات عزاداری در نیجریه
یکی از ویدئوهای بسیار پرمشاهده در صفحات مختلف شبکه‌های اجتماعی که از محرم سال گذشته تاکنون همچنان از سوی کاربران دنبال می‌شود، مربوط به نیجریه ای هاست.
این ویدئو به صورت سیاه و سفید در یکی از شهرهای نیجریه به صورت غیرحرفه ای تصویر برداری شده است و عزاداری بزرگ سیاه پوستان شیعه اعم از زنان و مردان و نوجوانان را در این کشور نشان می‌دهد که با نوحه‌های ویژه خود برای امام حسین (ع) سینه می‌زنند.
یکی از کاربران که به تازگی این ویدئو را مجددا منتشر کرده در زیر آن نوشته است که 'داعشی‌ها این ویدئو را ببینند از غصه، سکته می‌زنند!'
این ویدئو در انتشار جدیدش، تاکنون 163 هزار و 491 بار مشاهده شده است.

 هیات مذهبی اهالی تانزانیا در کربلا
ویدئوی جالب توجه دیگر، تعدادی از سیاه پوستان اهل کشور تانزانیا را نشان می‌دهد که در مسیر حرکت زائران در محور نجف به کربلا هیاتی برپا کرده و از زائران با لهجه عربی، خاضعانه درخواست می‌کنند زمانی کوتاه نزد آنها اتراق کنند و چایی بنوشند.
این ویدئو تاکنون بیش از 660 هزار و 509 بار مشاهده شده و کامنت‌های کابران بر روی این ویدئو نیز جذاب و خواندنی است، برخی نوشته اند 'نمی دانستیم مذهب اهل بیت (ع) به تانزانیا هم رسیده!؟' یکی دیگر نوشته است که 'خدمت امام حسین (ع) سیاه و سفید ندارد، فقط یک رنگی است' و بسیاری به شیعیان تانزانیا دست مریزاد گفته اند.

 زائر ایرانی مادرش را بر دوش گرفته
این برش ویدئویی جدید مربوط به یک ایرانی است که با تلفن همراه یکی از زوار عراقی در یکی از محورهای حرکت زائران به سمت کربلا تصویرش برداشته شده و بر روی شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است. این ویدئو یک زائر ایرانی را نشان می‌دهد که مادر سالخورده اش را روی دوش گرفته و به سمت بارگاه مطهر اباعبدالله الحسین (ع) در حرکت است.
تصویربردار غیرحرفه ای به زبان عربی خطاب به زائر ایرانی که مردی تقریبا 50 ساله است خسته نباشید می‌گوید اما زائر ایرانی که به نظر نمی‌رسد عربی بداند به زبان فارسی، تشکر می‌کند و به زائر عراقی خدا قوت می‌گوید!'
این ویدئو تاکنون بیش از 163 هزار و 820 بار مشاهده شده و تصویر بردار غیرحرفه ای به زبان عربی در پایان این جمله کوتاه را اضافه می‌کند: 'این عشق امام حسین (ع)!'

جای رزمندگان عراقی در زیارت اربعین خالی... اما؟!
یک ویدئو از مناطق عملیاتی عراق، جمعی از رزمندگان عراقی را نشان می‌دهد که در عمل به رهنمودهای مرجعیت عالیقدر عراق و در راس آنها آیت الله سیستانی مبنی بر ضرورت ماندن رزمندگان در جبهه‌های جنگ و عدم ترک سنگرها، اعلام کرده اند در خاکریزها باقی می‌مانند و در مراسم اربعین امسال شرکت نمی‌کنند.
آنها همچنین عزاداری می‌کنند و در شعری که به عنوان دم سینه زنی آنها است این ابیات را تکرار می‌کنند:
'امسال ای امام حسین (ع) عذرخواهی می‌کنیم که در مراسم اربعین شرکت نمی‌کنیم، اما در خاکریزها می‌مانیم و در عوض از زائرانت حفاظت و دفاع خواهیم کرد'،
این ویدئو تاکنون بیش از 86 هزار و 51 بار مشاهده شده است.

 فراخوان گینس برای ثبت رکوردهای اربعین
عراقی‌ها با انتشار یک نمودار جدید تصویری، خطاب به موسسه گینس که کارش ثبت رکوردهای جهانی در زمینه‌های مختلف است، خرده گرفته اند که چرا رکوردهایی که در مراسم اربعین حسینی هرسال تکرار می‌شود، در کتاب گینس به ثبت نمی‌رسد.
در این نمودار تصویری به رکوردهایی که در اربعین سالانه تکرار می‌شود اشاره شده است:
- طولانی‌ترین پیاده روی مردمی در روی کره زمین
- بزرگترین تجمع دینی انسانی در روی کره زمین
- طولانی‌ترین سفره غذای جهان
- امام حسین (ع) بعد از 1400 سال هنوز تنها شخصی است که به فقرا غذا می‌دهد

پروفسور دانشگاه بریتانیا پای زوار حسین (ع) را می‌شوید
عکسی از یک استاد عراقی دانشگاه سلطنتی بریتانیا که در حال شستن پای زائران حسینی است از دیگر تصاویری است که مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
این عکس که در زیر آن نوشته شده، پروفسور دکتر 'جلیل ثامر منیر' استاد دانشگاه سلطنتی اکسفورد در انگلستان در حال شستشوی پای زائران حسینی است، را نشان می‌دهد که در حال شستن پای یک زائر نوجوان است.

رفتگران داوطلب ایرانی در کربلا
حضور بیش از 400 رفتگر داوطلب ایرانی که برخی از آنها دارای مدارک تحصیلی عالیه هستند در مراسم اربعین امسال در شهر کربلا، یکی از سوژه هایی است که با اقبال کاربران عراقی روبه رو شده است بطوری که برش‌های ویدئویی و تصاویر آنان در حین کار و نظافت شهر مقدس کربلا به میزان قابل ملاحظه ای در فضای مجازی گردش می‌کند.
برخی از کاربران نوشته اند که امام حسین (ع) وحدت بخش بین دو ملت ایران و عراق شده است و عده ای نیز به این داوطلبان ایرانی که قرار است تعداد آنها به دوهزار نفر برسد دست مریزاد گفته اند.
علاوه بر این ویدئوها، تصاویر، عکسها، نوشته‌ها و یادداشت‌ها که همه آنها به دلیل کثرت شان قابل رصد نیستند، سایت‌های مختلفی نیز جهت پوشش مراسم اربعین حسینی در شبکه‌های اینترنت ایجاد شده تا صدای اربعین حسینی به بیشترین مردم در روی کره خاکی برسد و جالب اینکه از انواع زبانهای زنده دنیا در انتشار و انعکاس آیین اربعین استفاده شده است.
عراقی‌ها همچنین یک کمپین با عنوان انصارالحسین در سایت‌های اجتماعی براه انداخته اند و از همه عراقی‌ها خواسته اند با همه امکانات خود اعم از فیلم و عکس و خاطره در ثبت این رویداد بزرگ مشارکت کنند.
گزافه نیست اگر گفته شود که امروز اباعبدالله الحسین (ع) بزرگترین رسانه‌های جهان را با بیشترین خبرنگار در اختیار دارد که با جان و دل برای بازتاب آیین‌های حسینی از همه امکانات موجود ارتباطی بهره می‌برند تا چهره واقعی حسین (ع) را به جهانیان معرفی کنند.

پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*