چهارشنبه ۱۹ دی سال ۱۴۰۳

هیچ زائری بدون گذرنامه و ویزا وارد عراق نشود

ذوالفقاری در گفت‌وگویی با موضوع «چالش‌ها و تدابیر اربعین» افزود: آنچه که مسئولان عراقی نیز بر آن تأکید دارند این است که هیچ یک از زائران اربعین بدون گذرنامه و ویزا وارد این کشور نشوند که البته این به نفع ما هم نیست زیرا مشکلاتی ایجاد می‌شود.
وی با اشاره به هماهنگی‌های به عمل آمده با طرف عراقی گفت: با مذاکراتی که سفیر کشورمان با وزارت کشور عراق داشته است ویزای این کشور با 10 دلار تخفیف به 30 دلار رسیده اما با این حال وزیر کشور تأکید دارد که تخفیفات دیگری نیز در نظر گرفته شود.
 
ذوالفقاری افزود: با توجه به مشکلات پیش آمده در سال‌های گذشته و آسیب شناسی صورت گرفته یکی از برنامه ریزی‌های انجام شده، ساماندهی زائران از مبدأ در قالب کاروان‌ها است.
 
وی گفت: حتی اگر افرادی به صورت انفرادی به سفر می‌روند در مرز باید به شکل کاروانی وارد عراق شوند.
 
مسئول ستاد اربعین با بیان اینکه زائران اربعین از سه مرز مهران، چذابه و شلمچه از کشور خارج می‌شوند افزود: قصد داریم که از مرزهای خوزستان زائران بیشتری به عتبات اعزام شوند تا ترافیک در مرز مهران کاهش یابد.
 
ذوالفقاری با بیان اینکه همه هماهنگی‌های به عمل آمده و ایجاد زیرساخت‌ها از سوی جمهوری اسلامی ایران و افزایش خدمات، منوط به همکاری طرف عراقی نیز هست، گفت: از مرز مهران تا سه راه کوت 70 کیلومتر فاصله وجود دارد که 10 تا 12 کیلومتر از این راه وضعیت نابسامانی دارد و مستلزم آن است که طرف عراقی نیز زیرساخت هایی را آماده کند.
 
وی افزود: طبق هماهنگی هایی که در عراق به مسئولیت سفیر کشورمان در ستاد اربعین انجام شده است، 18 نفر از وزارت کشور عراق وارد ایران شدند و ما از این پس علاوه بر صدور روادید در مشهد، کرمانشاه، خوزستان و تهران، در شهرهای تبریز، مازندران، یزد، کرمان، اصفهان، شیراز، ایلام و سوسنگرد نیز دفاتری با حضور مأموران وزارت کشور عراق برای صدور روادید خواهیم داشت.
 
ذوالفقاری با بیان اینکه هنوز هم امکان ثبت نام در سامانه سما برای سفر به عراق وجود دارد گفت: توصیه ما این است که افراد به شکل انفرادی به مرزها مراجعه نکنند زیرا هنگام خروج از مرز تا زمانی که به شکل کاروانی ساماندهی شوند، معطل خواهند شد.
 
وی افزود: با هماهنگی که در ستاد اربعین داشته ایم سازمان هلال احمر ، دفترچه راهنمای زائر تهیه کرده است که در اختیار زائران اربعین قرار می‌گیرد.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با تأکید بر اینکه متولی و میزبان زائران ، دولت و ملت عراق هستند و ما با آنها همکاری می‌کنیم گفت: نقش محوری در حوزه امنیت، حمل و نقل و خدمات دهی بر عهده مردم و دولت عراق است.
 
ذوالفقاری افزود: برای ساماندهی و کمک به آنها ستادی با حضور شهرداری‌ها به ویژه شهرداری تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کمیته مشارکت‌های مردمی تشکیل شده است.
 
وی با اشاره به مسئولیت کمیته‌های تشکیل شده در ستاد اربعین گفت: اعزام، اسکان و تغذیه بر عهده سازمان حج و زیارت، مسئولیت کمیته امنیتی و انتظامی بر عهده نیروی انتظامی و در آن سوی مرزها بر عهده سپاه پاسداران و پلیس عراق با هماهنگی سفارت کشورمان است.
 
ذوالفقاری افزود: مسئولیت حوزه حمل و نقل بر عهده وزارت راه و شهرسازی، امداد و نجات بر عهده هلال احمر، بهداشت و درمان بر عهده وزارت بهداشت، فرهنگی و تبلیغی بر عهده بعثه مقام معظم رهبری، اطلاع رسانی بر عهده صدا و سیما و امنیت بر عهده وزارت اطلاعات است.
 
وی گفت: همچنین کمیته کنسولی بر عهده وزارت امور خارجه است و البته سپاه پاسداران و بسیج در همه لایه‌ها نقش دارند.
 
مسئول ستاد اربعین افزود: پیش بینی ما حضور دو میلیون زائر در کشور عراق است و با هماهنگی صورت گرفته با وزیر کشور عراق، به دنبال این هستیم که زائران ایرانی را با یک وسیله نقلیه از مبدأ تا مقصد منتقل کنیم.
 
ذوالفقاری گفت: البته این اقدام نیاز به هماهنگی هایی با وزارت امور خارجه و سفارت کشورمان در عراق دارد و ما پیگیر این موضوع هستیم.

 


پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*