یکشنبه ۲۳ دی سال ۱۴۰۳

زندگی از پشت عینک خاکی

اگر می‌خواهید بدانید پیری چه احساسی دارد، روی شیشه‌های عینکتان خاک بمالید، در گوش هایتان پنبه فرو کنید، کفش‌های سنگینی که برایتان خیلی بزرگ است به پا کنید، دستکش بپوشید ؛ بعد سعی کنید به شکل طبیعی روز را بگذرانید. طبیعی است که هر چه پیرتر می‌شویم، حواس و ماهیچه‌های ما ضعیف‌تر می‌شوند.

بعضی از نقص‌های پیری را به شکل‌های مختلف می‌توان جبران کرد. عینک طبی و سمعک چنین اثری دارند. می‌توانیم برای سالمندان شرایط و محیط‌های مناسب ایجاد کنیم و محیط اطراف را به گونه ای طراحی کنیم که آن‌ها هم بتوانند از زندگی لذت ببرند.

بینایی

بیش از 50 درصد افراد بالای 65 سال از ضعف بینایی رنج می‌برند. البته عینک‌های طبی مناسب ، از وسایل ضروری این افراد است. عینک باید در محل مناسب قرار گیرد و بی مورد جابه جا نشود. هنگام مطالعه ، مطمئن شوید که برای دسترسی به نور کافی مجبور نمی‌شوید سرتان را در زاویه ای نامناسب نگه دارید.  هنگام مطالعه از یک ذره بین دستی هم می‌توانید استفاده کنید.

اگر دید پیرامونی شما ضعیف شده است، شیوه‌های جدید نگاه کردن را بیاموزید. هنگام عبور از خیابان ، دامنه دید خود را در سمت چپ و راست بیش از پیش وسعت دهید.

اگر نمی‌توانید عمق‌ها را به راحتی تشخیص دهید ، ارتفاع جدول کنار خیابان‌ها و پله‌ها را تخمین بزنید و به آن‌ها نزدیک شوید. اگر دیدِ شما به شدت ضعیف است ، خود را از شر چیزهای غیر ضروری که به خوبی نمی‌بینید خلاص کنید. کشوها و قفسه‌های کتاب خود را مرتب کنید. روی چیزهایی که به سختی پیدا می‌شوند علامت برجسته ای به رنگ قرمز روشن بچسبانید.

شنوایی

تقریبا در یک سوم افراد بالای 60 سال بعضی نشانه‌های فقدان شنوایی وجود دارد. وقتی خوب نمی‌شنوید، چند لحظه طول می‌کشد تا آنچه را که گفته شده را بفهمید. هر اشاره ای برایتان یک معماست. برای چند لحظه کاملا گنگ می‌شوید. اگر نتوانید معما را حل کنید، اوضاع بدتر می‌شود. زیرا دیگر برای پرسیدن آنچه گفته شده ، خیلی دیر است. اگر پاسخ مبهمی بدهید، همه می‌فهمند که شما مطلب را درک نکرده اید. وقتی از درست شنیدن خود مطمئن هستید ، فوری پاسخ دهید و وقتی اطمینان ندارید ، فوری بگویید: چی؟  حضور دوستی که از مشکل شما آگاه باشد و آنچه را به نظر می‌آید نفهمیده باشید یا بد تعبیر کرده باشید به سرعت تکرار کند ، کمک بزرگی محسوب می‌شود. باید او را تشویق کنید که شما را یاری دهد.

وقتی صحبت‌های دیگران را به خوبی نمی‌شنوید ، به گفتگو با آنان  ادامه ندهید . راههای مودبانه ای برای قطع کلام دیگران وجود دارد.

اگر به دلیل خستگی یا ناراحتی ، از همه ارتباط‌ها اجتناب کنید، به زودی منزوی می‌شوید. یکی از راههای عملی ، اما دشوار چنین مشکلی آن است که رشته اصلی سخن را خود به دست گیرید. اگر موضوع را انتخاب کرده باشید، همه واژه‌های کلیدی آشنا به نظر می‌رسند و به احتمال زیاد، آن چه را  دیگران می‌گویند می‌شنوید . به عبارت دیگر، اگر شنونده خوبی نیستید، گوینده خوبی باشید.

چشایی و بویایی

غذاها دیگر طعم سابق را نخواهند داشت وشاید میل کمتری به خوردن داشته باشید. مقدار بزاقتان کمتر از قبل خواهد شد و شاید با مشکل بلع نیز مواجه شوید. اگر چاشنی و ادویه بیشتری به غذا بزنید و هنگام خوردن آن ، نوشیدنی خود را مزه مزه کنید ، به رفع مشکل کمک می‌شود.خشکی دهان، دندان‌ها را دچار مشکلاتی می‌کند که دندان پزشکتان در مورد آن‌ها توصیه هایی خواهد داشت.

اگر قدرت بویایی تان کاهش یافته مراقب باشید ، ممکن است بوی دود یا بخارهای سمی را احساس نکنید. باید بیش از پیش نسبت به رایحه‌های لباس و محیط زندگی خود حساس شوید ؛ این مسئله روی ارتباط شما با دیگران تاثیر می‌گذارد.

بساوایی

حساسیت سر انگشتان کمتر می‌شود. شما فنجانی را بر می‌دارید و به خاطر تصور نادرستی که از حس لامسه تان دارید، فنجان از دستتان می‌افتد. جا به جا کردن بشقاب، لیوان و فنجانِ سنگین، راحت‌تر است.

تعادل

اندام‌های حسی ویژه حفظ تعادل و تعیین نحوه حرکت شما حساسیت خود را از دست داده اند. هر حرکت ناگهانی موجب تلو تلو خوردن شما می‌شود. یک راه حل ساده این است که آهسته‌تر حرکت کنید، مجبور نیستید که عجله کنید. یک عصای سبک می‌تواند وسیله کمکی بسیار مفیدی باشد.

شاید بعضی از این پیشنهادات خیلی بدیهی باشند ، اما سالخوردگان همیشه به آن‌ها عمل نمی‌کنند و عواقب این عدم توجه می‌تواند دردناک باشد.


پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*